Taustaa

Horna Cornerissa julkaistaan satunnaisesti “sarvipäiden” nettitoimituksen ajatuksia, kommentteja ja haastatteluja milloin mistäkin joskus jopa salibandystä..

Viimeisimmät kommentit:

pirullisen hyvää salibandyä

Kuvia L-Bandy - ottelusta
30. marraskuuta 2007

Allekirjoittanut joutui katselemaan viime viikonlopun ottelut katsomon puolelta, joten päätin vähän testailla millaista urheilukuvaus on. Normi järjestelmäkamera pakettiobjektiiveilla joutui kyllä varsin lujille huonosti valaistussa hallissa ja vauhdikkaiden sarvipäiden jahtaamisessa, joten kuvien laatu ei varsinaisesti päätä huimaa. Tässä kuitenkin edes jotenkuten kohdilleen saadut osumat.

_dsc4531.jpg_dsc4532.jpg_dsc4535.jpg_dsc4537.jpg_dsc4540.jpg_dsc4541.jpg_dsc4543.jpg_dsc4544.jpg_dsc4548.jpg_dsc4549.jpg_dsc4551.jpg_dsc4552.jpg_dsc4553.jpg_dsc4556.jpg_dsc4557.jpg_dsc4559.jpg_dsc4562.jpg_dsc4563.jpg_dsc4566.jpg_dsc4567.jpg_dsc4568.jpg_dsc4569.jpg_dsc4571.jpg_dsc4574.jpg_dsc4578.jpg_dsc4579.jpg

Horna Cornerissa: Jens Pedersen
18. marraskuuta 2007

Nettitoimitus jututti Jens Pederseniä, maalivahtia jonka ura ja otteet pelikentillä ovat varmasti monille tuleville maalivahdeille esimerkkinä. Jens on jäänyt myös monen lajin harrastajan mieliin myös Keski-Suomessa. Jens oli tärkeä lenkki Happeessa heidän saavuttaessaan SM-Hopeaa kaudella 2004-2005. Sittemmin Jens on ollut mm. perustamassa ja suunnittelemassa pelkästään salibandymaalivahdeille suunnattua varustemerkkiä Pedersen Collectionia.

Mutta mitä kuuluu tänään, sinua ei näy minkään joukkueen rosterissa?

- Kiitos ensinnäkin kysymästä ja haastattelusta! Tänään kuuluu ihan hyvää, parhaillaan syön kotona itse tehtyä herkullista lohipastaa aurajuuston kera. Mitä pelaamiseen tulee niin eiköhän se meikäläisen osalta ole aikalailla ohi, vaikka välillä melko haikealta tuntuukin. Mutta joskushan asioista on vaan luovuttava ja se on hyväksyttävä. Nyt oli minun vuoro antaa tilaa nuoremmille ja ketterämmille maalivahdin aluille. Vaikka koskaan ei saa sanoa ei koskaan, joten antaa ajannäyttää…

Salibandyvarusteet/mailat ovat aina pelaajilla peheenaiheena, mistä ajatus maalivahtien omasta varustemerkistä Pedersen Collection on lähtenyt?

- Ajatus oli muhinut päässäni jo vuosikaudet. Lähtökohtana on varmasti ollut se , että jouduin aina varusteita hankkiessani miettimään, että minkämoiset lisätoppaukset sitä tällä kertaa joutuu lisäämään niin sanottuihin valmiisiin varusteisiin, jotta ne edes jollain tavalla suojaisivat yhä kovempia laukauksia ja jotta ei jokaisten treenien jälkeen olisi mustelmilla. Happeessa pelatessani tutustuin nykyisen yritykseni muihin jäseniin Toni Kokkoseen ja Tuomas Karppiseen. He olivat miettineet samoja asioita maalivahdin varusteista ja niiden toimivuudesta. Tässä oli kasassa niin iso tukku ajatuksia, että päätettiin yhteistuumin jakaa tietomme ja suunnitella sellaiset varusteet ettei tulevien maalivahtien tarvitsisi painia samojen ongelmien parissa kuin mitä me olimme tehneet. Nyt toivomme että tämän päivän maalivahdit ovat samalla kannalla meidän kanssa ja pitävät varusteitamme hyvinä ja toimivina.

Sinua pidettiin liigassa joukkueiden henkisenä johtajana, se on aika epätyypillinen titteli maalivahdille?

- Eipä tuollaiseen osaa oikein itse vastata. Jos ajattelee asiaa siltä kantilta että maalivahdeilta kuitenkin aina odotetaan varmuutta, tasaisuutta ja ennen kaikkea joukkueen pystyssä pitämistä, niin kai paljon pelaavat maalivahdit omaavat hyvät henkiset ominaisuudet.

Milloin tulee Suomessa aika jolloin salibandypelaajakin voi liigassa olla oikeasti ammattilainen ja keskittyä pelkästään pelaamiseen ?

- Tuohon on vaikea vastata. Sanotaan että silloin kun Hjallis Harkimon tyyppisiä persoonia ilmestyy kymmenkunta kappaletta salibandyn pariin ja tuo tukun seteleitä tullessaan, tai jotain sinne päin. Katsojaluvut pitää saada ehdottomasti nousemaan! Salibandyliigassa katsojaluvut ovat pysyneet jotakuinkin samoina viimeisen 10 vuoden aikana, mikä ei mielestäni ole hyvä asia. Lajia kiinnostavanpaan suuntaan että ihmiset löytävät halleihin myös säbäpelien aikaan.

Minkälaisia tuntoja SBS Horna sinussa herättää?

-Historiikin perusteella arvot ovat kohdallaan, pirullisen siisti jengi!! Kaikille Hornan jäsenille tsemppiä tulevaan kauteen !

Lisätietoja salibandymaalivahdeille suunnatuista varusteista saat osoitteesta www.pedersencollection.com

Horna Cornerissa: Hatsina-legenda Teppo Wetterstrand
22. lokakuuta 2007

Mikkeliläisten salibandy-ylpeyttä Hatsinaa voidaan pitää uusille salibandyseuroille esimerkkinä siitä miten kurinalainen harjoittelu ja sitoutuminen joukkueeseen voi kantaa hedelmää nopeallakin aikataululla. Hatsina nousi suomalaisen salibandykansan tietoisuuteen nousemalla vitosdivarista ykköseen viidessä vuodessa, lähes vuosi per sarjataso. Tapasimme pelaajalegenda Teppo Wetterstrandin, jonka pelinumero on jäädytetty Rantakeitaan kattoon vaikka miehellä on ikää vasta 27. Teppo toimi sarjanousujen takuumiehenä ja on monelle Hatsina-juniorille tärkeä esikuva.

Teppo, vieläkö olet reikäpallon parissa?

-Olen toki, mutta en enää aktiivisesti pelaajana. Hoitelen Hatsinassa salibandyvastaavan hommia yhdessä Pöyryn Matin kanssa, eli meidän vastuulla on seuran salibandytoiminnan pyörittäminen. Käyn toki sillointällöin pelailemassa ihan omaksi ilokseni ja kunnon ylläpidon kannalta, keskimäärin pari kertaa viikossa. Joka keskiviikkoiset pelit Kiinteistöliiton vuorolla katkaisevat arkisen aherruksen mukavasti.

Kuinka paljon salibandy vaatii harjoittelua junioreilta, jotta heistä kehittyisi tulevia liigapelureita?

-Junioreiden tulisi mielestäni harjoitella ohjatusti joukkueen kanssa 3-4 kertaa viikossa, ja siihen omatoimiset kikkailut ja lenkkeilyt vielä päälle. Salibandy on ennenkaikkea taito- ja juoksupeli, eli näiden elementtien on oltava kunnossa mikäli huipulle mielii.

Hatsinan edustuksessa on tällä hetkellä useita nuoria ja lupaavia pelureita, joista kuullaan varmasti vielä tulevaisuudessa. Ja syytä olisikin, onhan “mikkeliläisen salibandyn kultainen sukupolvi” eli suunnilleen meikäläisen ikäiset kaverit jo pikkuhiljaa siirtyneet muualle työn perässä tai muuten vaan syrjään, eli nuorille miehille on vastuuta tarjolla.

Olit viime keväänä Hatsina Legends- joukkueen tukipilareita Hyvä tyyppi turnauksessa, pelaatko vielä jonain päivänä edustusjoukkueessa?

-Never say never, mutta katsoisin että meikäläisen aika Hatsinapaidassa on takanapäin. Nyt on aika keskittyä perheen ja työn parissa touhuiluun, eli pelit taitavat jäädä höntsäilypuolelle. Heinäkuun lopulla syntynyt Olivia-neiti vie yllättävän ison osan meikäläisen vapaa-ajasta, ja hyvä niin. Kävin toki kahtena edellisenä kesänä treenaamassa Hatsinan edustuksen mukana koko kesän, ja mukavahan se oli pitkästä aikaa treenata tosissaan..

Viimeiseksi halusimme kysyä tietysti mielipiteen SBS Hornasta.
Teppo mitä mieltä Sarvipäistä, onko heillä toivoa pelikentillä?

-Ehdottomasti, antoihan Horna edustamalleni Legendisille kuonoon muistaakseni 2-0 tämän kevään HyväTyyppi-Cupissa. Joukkueessa tuntuu olevan samanikäisiä ja -henkisiä kavereita, joilla on hauskaa tämän hienon lajin parissa. Eli näen joukkueessa olevan samanlaisia elementtejä kuin eräässä nimeltämainitsemattomassa mikkeliläisessä sählyporukassa aikoinaan..ja nousutahtikin vaikuttaa olevan sama - vuosi per sarjaporras.

Lisätietoja Hatsinasta löytyy osoitteesta www.hatsina.net

Horna Cornerin vieraana Kari Tyni
16. lokakuuta 2007

Horna Cornerin ensimmäinen vieras on JYPin markkinointijohtaja Kari Tyni. Kari kertoili nettitoimitukselle mm. pysyykö JYPin pelaajilla reikäpallo hallussa ja minkä salibandyjoukkueen fani Kari itse on.

Olet pitkään tehnyt töitä jääkiekon sekä JYPin ympärillä ja seurannut läheltä kuinka kiekosta on tullut yleisöä kiinnostava laji, mutta mitä mieltä olet salibandystä onko lajissa ainesta tulla yhtä kiinnostavaksi kuin jääkiekko on tänä päivänä?

- Jääkiekko on suomalaisessa urheilussa erittäin vahvassa asemassa. Lajin mielenkiinto on kova, minkä todistavat mm. ensi vuonna alkava uusi 5-vuotinen tv-sopimus Canal+:n ja Nelosen kanssa, noin 2 miljoonaa hallikatsojaa/kausi ja se, että 91 % suomalaisista seuraa tai tuntee Jääkiekon SM-liigan. JYP vetää kotiotteluihinsa runkosarjassa yli 100 000 katsojaa kaudessa ja meidän vieraspelejämme seuraa paikan päällä yli 130 000 katsojaa. JYPin ammattimaisuutta kuvastaa se monet yllättävä fakta, että työllistämme keskimäärin noin 45 jääkiekon eri ammattilaista liigajoukueen ja A-nuorten joukkueen toimintaa pyörittävässä yhtiössä JYP Jyväskylä Oy:ssä.

Näitä lukemia kun verrataan tänä päivänä muihin lajeihin, kuten esimerkiksi salibandyyn, niin matkaahan on edessä paljon. En uskokaan, että Suomessa jalkapalloa lukuunottamatta mikään muu laji voi kunnolla lähitulevaisuudessa haastaa jääkiekon valta-aseman.

Silti salibandyllä on paljon mahdollisuuksia, vaikkei toiminnassa voitanekaan päästä jääkiekon mittasuhteisiin lähitulevaisuudessa. Harrastajamääriltäänhän salibandy on erittäin vetovoimainen ja suosittu. Siinä on lajin voima. Salibandy-ihmisten haasteena on saada salibandy seurattavana lajina yhtä kiintoisaksi kuin on sen harrastaminen. Ja sitä työtähän laji tekee. Toivotan siihen pitkäjänteisyyttä, näkemyksellisyyttä ja onnea.

Olet itsekkin pelaillut salibandyä kuntoilumielessä, miten nykyään vieläkö pelailet ?

- En ole enää pelannut salibandyä, koska kroppa asettaa tietyt rajat ja kyseessä on kuitenkin kova laji rasitukseltaan. Salibandyä on hieno pelata ja sen pelaamiseen on matala kynnys. Tosin on tunnustettava, että oman vaatimattoman pelaamiseni suurimmat ansiot taisivat olla n.s. koppipelaajana, mikä kohtalo seuraa minua aika usein jokaisessa palloilulajissa. Mutta jokainen pelaa vahvuuksillaan…..

Mitenkäs Jypin liigamiehistö, pysyykö heillä reikäpallo hallussa ?

- Pysyy ja hyvinkin. Mailapeli ja pallopeli, siinä kaksi maagista taikasanaa kaikille pelimiehille, niin myös meidän liigamiehillemme.

Mikä on sinun lempi salibandyjoukkueesi?

- Yksi lempijoukkueistani on ehdottomasti SBS Horna, koska aistin, että joukkueessa sikiää lievä anarkistinen uusvallattomuus. Hornalla on oikea ote seuratoimintaan: hillittömän hauskaa pitää olla edes itsellä. Seurahan ei pääse vielä perinteillään juurikaan rehvastelemaan, mutta olen havainnut, että tuossa porukassa sattuu ja tapahtuu jo vuodessa enemmän kuin monelle muulle vuosisadassa! Toinen suosikkijoukkueeni on pääkaupunkisedulla vaikuttava Kari Tyni perinneseura -niminen salibandyjoukkue. Mielestäni joukkueen nimi osoittaa suurta tyylitajua, vaikka en olekaan aivan varma ironian asteesta, millä ko. seura on ristitty. Luvan nimen käyttöön kuitenkin kysyivät. Olivat kovasti radioaikojeni selostus- ja JYP-henkisiä ihmisiä.

Malta vielä
8. lokakuuta 2007

Nettitoimitus on jo työstämässä ensimmäista turhaa jorinaa tälle palstalle…. Ehkä jo huomenna saat sitä lukea. Totta kai ! Saat myös kommentoida niitä !